Weingut Seeger, Badischer Bergstrasse

Weingut Seeger, Badische Bergstrasse, Baden            

                                                     5 stjernet VDP vingård

seeger vin

I flere end 350 år, har Familien Seeger fremstillet vin i byen Leimen, der ligger lidt syd for Heidelberg. De nuværende ejere af vingården, Sanni og Thomas Seeger, er 13. generation i familien der har dyrket vin siden starten i 1655. Thomas Seeger var en af de første der plantede franske Pinot noir kloner i Tyskland og han er derudover meget eksperimenterende og måske lidt "nørdet" med fadlagring, fadtyper o.s.v.
I 2010 blev Weingut Seeger blev medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter), hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel. Derudover er Seeger ratet med hele 5 stjerner i Eichelmann´s store "vinbibel".


Seegers dyrker vin på ca. 11,5 hektar og fremstiller godt 60.000 flasker årligt. Alle druer kommer fra de bedste områder ved Herrenberg: Oberklamm, Spermen og Fischer, og danner grundlaget for en række fantastiske vine i den absolut høje ende af kvalitetsskalaen; Smag selv:-)


Thomas Seegers egen udtalelse: „weil ich mir damals keinen großen Burgunderwein leisten konnte, musste ich ihn selber machen”


Byen Leimen og området generelt har en meget gammel historie at fortælle. Det var nemlig romerne der for 2000 år siden, bragte vinproduktion til området ad "strata montana", bjergvejen. De plantede de første vinstokke på den solrige vestlige flanke af Odenwald, der strækker sig fra Darmstadt i nord til ned bag Leimen i syd. 

Thomas Seeger er udover VDP, også medlem af 

google6dd57302b1510ffc
SiteLock
unsplash