Weingut Hammel

Weingut Hammel  - Kircheim - Pfalz                      

                                               No other wines required !

Hammel Rotweiss

"Tradition er ikke at bevare asken, men derimod at puste til gløden"

Christoph Hammel er ubestrideligt en af de mest markante vinmagere på den tyske scene. En karismatisk kælderkabaretartist der på fornem vis holder gamle traditioner i hævd og i den grad brænder for sit arbejde. Udadvendt, entusiastisk og aldrig bleg for at indgå samarbejde med andre vinmagere eller connoisseurs, om blot projektet har substans.

Christoph og hans broder Martin er 8. generation på vingården og den 9. er ved at blive kørt i stilling. Siden 1723 har vingården produceret fremragende vine - røde som hvide.

 

Hammel Rotweiss
Hammel Rotweiss Liebfraumilch
Hammel Rotweiss Liebfraumilch

At turde genoptage en seriøs produktion af den gennem tiderne udskældte Liebfraumilch, kræver sin mand! Weingut Hammel turde gøre det og vi vover den påstand at resultatet er outstanding! 

Oprindeligt blev druerne til "vor kære frue´s" vine kun dyrket på et lille areal ved kirken i byen Worms. Senere blev det ændret til et større areal hvor kirkens tårne skygger".

 

I det gode gamle dage var Liebfraumilch en af verdens dyreste og mest efterspurgte vine. Den blev bl. a. serveret ved Dronning Victorias hof. Desværre gik der inflation i produktionen og specielt efter 2. verdenskrig. Efterspørgslen blev simpelthen så stor at man blødte op for restriktionerne og lod "gud og hver mand" producere alt det de kunne.

Kvaliteten styrtdykkede og efterlod den en gang så hæderkronede vin med et særdeles blakket ry.

Weingut Hammel har taget kampen op og fremstiller i dag 2 varianter som smager fantastisk !! Han værner om de gamle traditioner og gået tilbage til den oprindelige opskrift. Det er er kommet et par meget interessante vine ud af og vi her hos Rotweiss er stolte over at have fået lov til at medvirke til denne relancering. Smid alle dine fordomme og prøv; Du vil ikke fortryde et sekund:-) Se iøvrigt lige dette klip med Christoph Hammel: Video

Hammels vinmarker ligger på forskellige lokationer omkring den lille vinby Kirchheim, nord for Bad Dürkheim og direkte på Pfalzer vinruten (Deutsche weinstrasse)

Ca. 60% af vinmarkerne består af stokke med hvide druesorter, resten med blå druesorter. Riesling dominerer efterfulgt af Burgund-sorterne: Pinot Gris, Chardonnay og Pinot Blanc, Rivaner og Sauvignon Blanc og i et par år endnu Grüner Veltliner.

For rødvin gælder det familiens særlige kærlighed Pinot Noir og cuvéer som lagres i gamle trætønder. Også Dornfelder er at finde i sortimentet og med "et skud fad" bliver resultatet også her fantastisk.

Hammel Rotweiss Liebfraumilch
Hammel Rotweiss
Hammel Rotweiss Liebfraumilch
google6dd57302b1510ffc
SiteLock
unsplash