Vin & Crémant fra Luxembourg

Domaine L & R Kox - Remich, Luxembourg

                                       Tradition og innovation fra Luxembourg

I den lille hyggelige by Remich (Mosels perle), finder man Domaine Kox. Siden 1909 har familien Kox dyrket vindruer på de omkringliggende marker og stille og roligt forbedret samt optimeret kvaliteten til det den er i dag: Outstanding! De råder over 12 hektar og dyrker 14 forskellige druesorter.

luxembourg vin kox
luxembourg cremant kox

Passion, respekt for naturen og ønologisk kompetence er nøgleordene. Her bliver der ikke gået på kompromis og hver enkelt type vin i det righoldige sortiment, vidner om dels bevarelse af "gamle" dyder men så sandelig også om nytænkning og innovation. 

luxembourg vin kox
luxembourg vin kox

Domaine Kox producerer en lang række spændende vine: Traditionelle hvide og røde vine, mousserende vine, crémant, dessert vine, juice og sågar honning. En alsidig producent der nyder stor respekt i branchen. 

luxembourg vin kox
luxembourg vin kox
luxembourg kvevri kox
orange vin kox
luxembourg vin kox

En af de spændende vine Rotweiss har på programmet, er "the naked crémant" Cuvée Auxerrois - extra brut. Som det ses på fotoet, er flasken uden etiket! Meningen er at du selv skriver en tekst, et budskab eller en hilsen og på den måde personliggører din gave. Der kan anvendes kridt eller en whiteboardmarker.

I 2014 tog man endnu et spring ud i det eksperimentelle, idet man investerede i 2 originale såkaldte Kvevris. En kvevri er en meget stor lerkrukke, som graves ned i jorden. Det er en traditionel og gammel vinteknik der stammer fra Georgien.

I 2017 var Domaine Kox den ene af 3 vinmagere i et spændende projekt, der gik ud på at fremstille en "cross border" mousserende vin. Sammen med en fransk og en tysk vinavler ved Mosel floden, producerede de Cuvee M; Den absolut første vin nogensinde, der er fremstillet af druer fra 3 forskellige lande. Vi har den på lager :-)

luxembourg vin kox cremant
Pinot Noir Kox
cremant de luxembourg
kvevri
cremant de luxembourg
vin uden sulfitter
cremant de luxembourg
google6dd57302b1510ffc
SiteLock
unsplash