Majnoni Guicciardini - Toscana

Trattoria Majnoni Guicciardini

Chianti fra Toscana :-)

Vi har dyrket vores vinmarker økologisk siden 2000!

I mere end tyve år har vi søgt vinens kvalitet i plejen af vinmarken og i druernes sundhed snarere end i kælderens teknologi og kemi.

Vi begrænser mekaniserede indgreb og brugen af pesticider, som er tilladt i økologisk landbrug, til det strengt nødvendige.

Vi omsætter principperne for biodynamisk og regenerativt landbrug i praksis, efter råd fra DEAFAL, EIT Food, CNR og OPENIMPACT

 

Vingården er virksomhedens bankende hjerte.

Den udgør kun 14% af jorden, men optager mere end to tredjedele af arbejdstimerne hvert år.

Mangfoldigheden af sorter i vinmarkerne og de forskellige Sangiovese-kloner, der er plantet for nylig, udgør den palet, vi trækker på for at sammensætte »farven« på vores vine med møjsommelig høst, hvor vi samler de forskellige druer hver for sig.

Planternes struktur har ændret sig meget i løbet af de sidste fyrre år. Indtil 1960'erne var der kun få vinmarker: De fleste druer blev produceret på de rækker, der adskilte de små marker, som var typiske for forpagterlandbrug.

De hektar, der blev plantet med vinstokke, kom til senere, da forpagtningen ophørte og sammen med udbredelsen af traktorer på det toscanske landskab. En yderligere ændring fandt sted i midten af 1980'erne, da de kvantitative mål, som planterne var blevet designet med, blev opgivet til fordel for søgen efter en stigende produktionskvalitet: mindre tvungen gødskning, udskiftning af den traditionelle buebeskæring. væltet med den mindre produktive af den ansporede kordon, selektiv høst. Endelig de seneste års planter, hvor vi er vendt tilbage til guyot-beskæring, og vi har valgt at bekræfte orienteringen mod toscanske vinstokke i stedet for at rette os mod internationale sorter som merlot eller cabernet sauvignon. Den eneste undtagelse er chardonnay, som kombineres med den toskanske hvide malvasìa i produktionen af Sparèto.

I de nyeste vinmarker har vi plantet flere kloner af Sangiovese og supplerende røde vinstokke (Colorino, Black Malvasia, Ciliegiolo, Round Leaf, Abrustine, Pugnitello) for at have et bredere udvalg i skabelsen af vores vine.

Indførelsen af økologiske landbrugsteknikker siden 2001 er gået hånd i hånd med større opmærksomhed på forvaltningen af vinmarkerne. Planternes fysiologiske balance er faktisk en uundværlig faktor for at arbejde med organisk gødning, som er mildere end kemisk, og med produkter som svovl og kobber, som er mindre beskyttende end syntetiske pesticider.

Vi høster druerne i hånden med flere manuelle høsttrin, en teknik, der gør det muligt for os at bringe druer til kælderen, som altid er sunde og med forskellige niveauer af modenhed. De første druer, der høstes, er beregnet til enklere vine, de andre, mere modne, til vine, der raffineres i flasken som Chianti Superiore og Chianti Riserva.

SiteLock
unsplash