Paul Schumacher
Paul Schumacher vin

Med fem hektar vinmarker tæller de ikke blandt de større vingårde i Ahr-dalen. Og det er godt. Store vinmarker skal ofte kompromitteres for at balancere input og output, og kvantitet og kvalitet. Nogle gange resulterer det i, at vinen ikke får tilstrækkelig tid til at udvikle sit fulde potentiale.

 

Schumachers hensigt er at få det bedste ud af hver enkelt vin og hver enkelt drue og at give vinen al den tid den skal bruge, for at udvikle sig.

 

Forudsætningerne for at fremstille ekstraordinære vine er naturlig dyrkning, sunde jordbundsforhold og sunde vinstokke. Derudover skal man konsekvent reducere udbyttet og fokusere udelukkende på kvalitet. Det faktum at tre fjerdedele af vinstokkene er mellem 40 og 75 år gamle er klart til vores fordel.

 

Nye vine: I 2014 overtog Schumacher 2 fremragende vinmarker ved Leutesdorf, så de nu også kan levere Riesling af høj kvalitet. 3 flotte stjerner hos Eichelmann 2020

 

Areal: 5,0 ha ca. 25.000 flasker

Topmarker:

Walporzheimer Kräuterberg

Marienthaler Trotzenberg

Ahrweiler Silberberg

Ahrweiler Rosenthal

Leutesdorfer Gartenlay (Rhein)

Jord: Skifer, sandsten

Druesorter: 70% Pinot Noir 15% Riesling 12% Pinot Madelaine (forskellige Pinot Noir) 3% Merlot

Gennemsnitligt udbytte: 50 hl / ha

Paul Schumacher arbejdede tidligere for et stort vinkooperativ i Ahr og solgte også sine druer til dem. På et tidspunkt for godt 13 år siden, besluttede han at lave sin egen vin, og det har resulteret i flotte anmeldelser fra de store vinguider. 3 stjerner hos Eichelmann og Vinum med en særlig udmærkelse for hans 2015 Spätburgunder, som en af de bedste og til en attraktiv pris.

 

Det er vin lavet med stor fokus på ikke at forcere processerne, og tage godt hånd om druerne i vinmarken. Når man ser de skråninger, hvor vinen gror, for man endnu større respekt for deres arbejde; Alt foregår med håndkraft og det er et hårdt og slidsomt arbejde.

 


Som en lille bonus kan vi afsløre, at Paul Schumacher og hans hustru laver fremragende mad fra medio  august til slut oktober i deres hyggelige weingut. Det såkaldte "Straußwirtschaft". De er meget glade for det italienske køkken og matchet med deres vine er noget nær perfekt. Til prisen får man intet mindre end en stor kulinarisk oplevelse og med et værtspar, som virkelig stråler af at kunne lide det de laver.

 

Og så kan man gå en tur inden og samle appetit på den fine Rottweinwanderweg, hvor man kan få en oplevelse af de fantastiske terrasser, hvor vinene gror.

 

google6dd57302b1510ffc
SiteLock
unsplash